FogLak Projekt2

A Hajléktalanokért Közalapítvány által megvalósított FogLak projekt2 célja, hogy a hajléktalan emberekkel kapcsolatos társadalmi attitűd pozitív irányú változását elősegítse.  Az „utca emberei” a „VÁROSI SÉTA” alkalmával feltehetik azokat a kérdéseiket, amelyek a mindennapi életük során felmerülnek bennük a hajléktalansággal, hajléktalan emberekkel kapcsolatosan.

A „VÁROSI SÉTÁN” idegenvezetővel bejárjuk Budapest belvárosát, megismerjük a terek, utcák, épületek történelmi és művészeti sajátosságait, valamint a sétában résztvevő hajlék nélküli ember személyes történeteit.

Program: 2013. szeptember 28. (szombat)

 

  • 15:30h-kor találkozó a Hajléktalanokért Közalapítvány Nappali melegedőjében (1067 Budapest, Szobi u. 3.) Ismerkedés, beszélgetés, a melegedő szolgáltatásainak bemutatása.
  • 16:00h-kor indul a VÁROSI SÉTA az V. kerületben, idegenvezető és hajléktalan ember vezetésével, amely előreláthatóan17:30h-ig tart.
  • 17:30h-kor megérkezünk a Hajléktalanokért Közalapítvány Szobi u-i épületébe, ahol lehetőség van egy tea melletti beszélgetésre, ill. a műemlékvédelem alatt álló épület bejárására (volt Mentőkórház, ahol még Mágenheim doktor, a Szomszédok című filmsorozat egyik főszereplője is „gyógyított”).

Csatlakozz hozzánk, ha kíváncsi vagy a válaszra, hogy az út, ahol Te munkába indulsz, másnak esetleg miért a nappalija, és kérünk, hogy ne dobd be a törölközőt, hozd magaddal! (lehet kerek, szögletes, hosszú, csomagolt, tavalyi, idei, és minden olyan, amit csak gyártanak a világon), mert ezzel sokat segítesz.